Actueel

Nieuws

Bijna van start

De groepen zijn gemaakt, de tuinen zijn zaaiklaar en de tuinleiders popelen om te beginnen. Zoek je kaplaarzen en je werkbroek vast op, dan ben jij ook klaar voor de Kindertuinen! 

Agenda

2 – 8 april 2024

Start tuinlessen kinderen

Zo’n 150 kinderen gaan deze week aan de slag bij de Kindertuinen, onder begeleiding van onze tuinleiders. De eerste zaadjes gaan de grond in, handen worden modderig en wedden dat er ook veel kinderen geschokt komen melden dat er wormen in hun tuin zitten?
8 juni 2024

Open Dag – kom je langs?

We stellen op 8 juni de Kindertuinen open. Kom heerlijk dwalen door de Kindertuinen (wel graag op de paadjes blijven!) en doe inspiratie op voor je eigen tuin of voor tuinieren met je kind(eren)!
30 juni 2024

Midzomerfeest tuinvrijwilligers

Eerst leren we over de heilzame eigenschappen van planten tijdens een workshop. Daarna proosten we op de tuinen met kruidenthee en zelfgebakken hapjes. Ook zin in zo’n middag? Kijk bij de vacatures.
21 september 2024

Pompoenendag & bijenmarkt

Wel eens op onze Pompoenendag geweest? Dan weet je dat je er vroeg bij moet zijn, want in de ochtend is de keuze nog reuze als het gaat om de aanschaf van pompoenen, plantjes, boeketten, jam en chutney. Tas vol? Dan is het tijd voor koffie met taart of voor een kom soep. Gezellig!
13 oktober 2024

Najaarsvergadering & workshop voor de tuinvrijwilligers

Op de najaarsvergadering komen alle vrijwilligers bij elkaar die betrokken zijn bij de Kindertuinen, om het seizoen te evalueren. Na het serieuze gedeelte is het tijd voor zelfgebakken taart en een workshop. Bijvoorbeeld over composteren. Ook zin in zo’n vergadering? Kijk bij de vacatures.

Over ons

Bij de kindertuinen krijg je een stukje grond, waar je van april tot en met september een uur per week onder begeleiding van tuinleid(st)ers groente gaat zaaien, telen en oogsten! Al meer dan 100 jaar Kindertuinen Bussum.

Kom je bij ons werken?

Vacatures

Helpende handen

Heb jij groene vingers en weet je van aanpakken? Zou je graag betrokken willen zijn bij de Kindertuinen, maar wel op onregelmatige basis? Of misschien kun je bijna elke week, maar heb je slechts twee uurtjes beschikbaar? Allemaal prima! Meer weten?

Assistent-tuinleider

Word jij blij van planten en kinderen om je heen? Heb je groene vingers en ben je een middag (of twee) beschikbaar? Weet je van aanpakken? Dan is het een heel goed idee om je aan te sluiten bij de Kindertuinen, zodat ook jij van maart tot oktober domweg gelukkig kunt zijn op de mooiste plek van Bussum. Meer weten?