Actueel

Nieuws

Ooh wat een oogst!

Wat doen de kinderen nu op de Kindertuinen? Heel veel! Denk aan slakken uit de sla peuteren, kijken of de aardbeien al rood zijn, reuze-radijzen oogsten, bonen leggen en onkruid weghalen. Druk druk druk. En leuk, lekker en leerzaam! 

Agenda

21 september 2024

Pompoenendag & bijenmarkt

Wel eens op onze Pompoenendag geweest? Dan weet je dat je er vroeg bij moet zijn, want in de ochtend is de keuze nog reuze als het gaat om de aanschaf van pompoenen, plantjes, boeketten, jam en chutney. Tas vol? Dan is het tijd voor koffie met taart of voor een kom soep. Gezellig!
13 oktober 2024

Najaarsvergadering & workshop voor de tuinvrijwilligers

Op de najaarsvergadering komen alle vrijwilligers bij elkaar die betrokken zijn bij de Kindertuinen, om het seizoen te evalueren. Na het serieuze gedeelte is het tijd voor zelfgebakken taart en een workshop. Bijvoorbeeld over composteren. Ook zin in zo’n vergadering? Kijk bij de vacatures.
maart 2025

Inschrijving seizoen 2025

Heeft je kind zin in lekker buiten bezig zijn, hard werken, veel lachen en flink oogsten? Zit je kind in groep 5, 6 of 7 (eigen tuin) of groep 7 of 8 (leertuin)? Meld je kind dan vooral aan! De online inschrijving is begin maart 2025!

Over ons

Bij de kindertuinen krijg je een stukje grond, waar je van april tot en met september een uur per week onder begeleiding van tuinleid(st)ers groente gaat zaaien, telen en oogsten! Al meer dan 100 jaar Kindertuinen Bussum.

Kom je bij ons werken?

Vacatures

Helpende handen

Heb jij groene vingers en weet je van aanpakken? Zou je graag betrokken willen zijn bij de Kindertuinen, maar wel op onregelmatige basis? Of misschien kun je bijna elke week, maar heb je slechts twee uurtjes beschikbaar? Allemaal prima! Meer weten?

Assistent-tuinleider

Word jij blij van planten en kinderen om je heen? Heb je groene vingers en ben je een middag (of twee) beschikbaar? Weet je van aanpakken? Dan is het een heel goed idee om je aan te sluiten bij de Kindertuinen, zodat ook jij van maart tot oktober domweg gelukkig kunt zijn op de mooiste plek van Bussum. Meer weten?