Een eigen tuin

Hoe werkt het?

In april gaan zo’n 150 kinderen aan de slag bij de Kindertuinen, onder begeleiding van onze tuinleiders. De kinderen komen een seizoen lang 1 uur per week op een vaste dag naar de Kindertuinen en maken deel uit van een vaste groep van 12 tot 14 kinderen.

Wat leert mijn kind?

Je kind leert hoe een paar zaadjes uitgroeien tot pittige radijsjes, reusachtige courgettes, een perk vol bloemen en nog veel meer. Hoe je moet wieden, uitdunnen en opbinden. Hoe je zelf kruidenthee en -azijn maakt. Wat wormen en bijen voor goeds doen en hoe je vogels voor de gek houdt.

Wie mag meedoen?

Kinderen uit groep 5, 6 en 7 komen in aanmerking voor een eigen tuin van 10 m2. Kinderen uit groep 7 en 8 die al 2 keer een eigen tuin hebben gehad, kunnen zich aanmelden voor de leertuin van 250 m2.

Zijn er extra voorwaarden?

Schrijf je kind alleen in als het zélf zin in tuinieren heeft. Denk aan: buiten zijn, hard werken en flink oogsten. En natuurlijk: leren & lachen, zon & regen, een leuke groep & lieve tuinleiders!  

Wanneer zijn de lessen?

De kinderen met een eigen tuin van 10 m2 kiezen voor les op maandag, dinsdag, donderdag óf vrijdag van 16.00 tot 17.00 uur, van april tot september. De kinderen uit groep 7 of 8 die aan de slag gaan op de leertuin, doen dat elke maandagmiddag van 16.00 – 17.00 uur.

Alles gebeurt in 1 uurtje?

Buiten het vaste lesuur om onderhouden de tuinleiders de tuinen van de kinderen. In de zomermaanden is hulp van ouders/verzorgers zeer welkom. Beloning: een tas vol oogst mee naar huis!

Wat kost het?

Bij inschrijving betaal je € 40 (via iDEAL). Voor dat bedrag krijgt je kind een seizoen lang les in tuinieren, gaat naar huis met oogst van eigen tuin en doet unieke ervaring op. Mocht dit bedrag te hoog zijn gezien je financiële situatie, dan is een kortingsregeling bespreekbaar. Denk je hiervoor in aanmerking te komen, neem dan contact op met het secretariaat.

Waar is het?

De Kindertuinen bevinden zich midden in Bussum, in natuurgebied ’t Mouwtje. Fiets naar de gymzaal aan Huizerweg 49BB en rijd links van de gymzaal naar beneden over het pad dat naar de Kindertuinen & de Kinderboerderij leidt.

Mag je voor de derde keer meedoen?

Kinderen die in groep 7 of 8 zitten en die al 2 keer een eigen tuin hebben gehad bij de Kindertuinen, weten precies hoe alles werkt. Die zijn klaar voor het leertuinteam. Dit team komt elke maandag van 16.00 – 17.00 uur bij elkaar om – samen met de tuinleiders – in de leertuin van 250 m2 te werken. Gezellig, en lekker veel oogst!  

Nog iets vergeten?

Een waarschuwing vooraf: de tuin van je kind levert oneindig veel courgettes, spinazie en snijbiet op. Fantastisch natuurlijk, maar wat doe je ermee? Wij helpen met recepten!

Mijn kind heeft er zin in!

Dat is mooi; wij staan ook al te popelen om kennis te maken.
Lees hoe het online inschrijven in z’n werk gaat en meld je kind aan zodra dit kan!