Nieuw-Zeelandse spinazie? Helemaal van down under? Nee, gewoon uit de tuin van je kind. Een bijzondere groente, want er is geen supermarkt die het verkoopt!
Het kostte even moeite om de zaailing op te kweken, maar die moeite wordt beloond want vanaf nu kan je kind elke week ‘spinazie’ oogsten. Waarom die aanhalingstekens? Het is eigenlijk geen spinazie, het is niet eens familie. Het smaakt ook anders, maar je kunt het wel op ongeveer dezelfde manier bereiden.
Je kunt deze groente trouwens het beste vers eten, dus op de dag van de oogst. Bijvoorbeeld met pasta en zalm; een razendsnel gerecht!
Ingrediënten:
NZ-spinazie van de tuin, klontje boter, ui, knoflook, pasta, zalm, crème fraîche, peper & zout.
Bereiding:
Was de groente, je kunt de blaadjes en de jonge steeltjes gebruiken. Snijd de ui en de knoflook fijn. Zet de pasta op. Stoof de ui en knoflook in boter. Voeg dan de Nieuw-Zeelandse spinazie toe en roerbak zo’n 3 tot 5 minuten. De groente slinkt niet zo erg als gewone spinazie, maar wel een beetje. Voeg peper 7 zout toe. Roer de crème fraîche door het roerbakmengsel. Snijd gerookte zalm in stukjes of bak zalmmoten rosé. Verdeel de pasta, de roerbak en de zalm over de borden. Garneer eventueel met peterselie of pijnboompitjes. Eet smakelijk!