Pompoencake

Pompoencake

Zaterdag op de Pompoenendag geweest? Pompoen gescoord? Wat te denken van een cake daarvan maken? Krijgt je kind gelijk zin in Sinterklaas, door de speculaaskruiden!

Ingrediënten

250 gr volkorenmeel, 400 gr pompoenblokjes (flespompoen of hokkaido), 1 banaan, 50 gram rozijnen, handje grof gehakte pecannoten, 4 eieren, 2 theelepels kaneel, 1 theelepel koek en speculaaskruiden, 8 gr bakpoeder, 1 theelepel vanille aroma, boter om in te vetten. Voor de topping: 1 eetlepel honing, 75 gram kwark, 75 gram roomkaas. Plus een handje pecannoten voor bovenop.

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Kook de pompoenblokjes ca. 10 minuten en giet ze daarna goed af en laat iets afkoelen. Doe de pompoenblokjes in een keukenmachine en mix fijn. Voeg ook de eieren, rozijnen, banaan en vanille toe en mix goed door elkaar. Meng het volkorenmeel met de koek- en speculaaskruiden, kaneel en bakpoeder door elkaar. Doe het pompoen mengsel bij het meelmengsel en mix met een mixer of met een garde even kort maar goed door elkaar. Hak een handje pecannoten grof en meng door het beslag. Vet een cakevorm in en giet het beslag hierin. Bak de pompoencake ca. 45 minuten tot hij gaar is. Laat eerst nog even afkoelen met de ovendeur op een kier en daarna volledig op een rooster. Meng voor de topping de ingrediënten door elkaar en besmeer de cake royaal hiermee. Garneer de pompoencake met de extra pecannoten.

Delen :

Recente recepten

Over ons

Bij de kindertuinen krijg je een stukje grond, waar je van april tot en met september een uur per week onder begeleiding van tuinleid(st)ers groente gaat zaaien, telen en oogsten! Al meer dan 100 jaar Kindertuinen Bussum.