Rabarber crumble met vanille-ijs

Rabarber crumble met vanille-ijs

Wat kun je doen met de rabarberstengels van de Kindertuinen? Maak samen met je kind een overheerlijk toetje en maak er gelijk een rekenles van!

Ingrediënten:
Rabarber
Aardbeienjam
Cruesli
Pecannoten
Roomboter
Vanille-ijs

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Weeg de rabarber. Doe de rabarber nu in een steelpan en voeg aardbeienjam toe, in een verhouding van 2:1. Dus heb je bijvoorbeeld 400 gram rabarber, dan meng je 200 gram jam door de rabarber in de pan. Verwarm dit mengsel 5 minuten op hoog vuur. Roer niet te veel. Vet ondertussen een ovenschaal in met boter. Schep dan het rabarbermengsel in de ingevette ovenschaal.

Weeg nu de cruesli: neem de helft van het gewicht van de aardbeienjam. Dus bij 200 gram jam, weeg je 100 gram cruesli af. Weeg dan de pecannoten, ook weer in een verhouding van 2:1. Heb je 100 gram cruesli, neem dan 50 gram noten. Meng de cruesli met de pecannoten en verdeel over de rabarber. Verdeel wat kleine blokjes roomboter over de cruesli en bak ongeveer 20 minuten in de oven.
Doe het mengsel als het nog heet is in schaaltjes, met een bolletje vanille-ijs er bovenop. Dat wordt smullen!

Delen :

Recente recepten

Over ons

Bij de kindertuinen krijg je een stukje grond, waar je van april tot en met september een uur per week onder begeleiding van tuinleid(st)ers groente gaat zaaien, telen en oogsten! Al meer dan 100 jaar Kindertuinen Bussum.