Snijbiet met shoarma

Snijbiet met shoarma

Wat doe je met snijbiet? Genieten van de kleuren, de smaak en voedingswaarde. Eten als ze nog vers zijn. Geen paniek, hier komt de inspiratie!

Eerst even de weetjes. In snijbiet zit veel vitamine K, ijzer en magnesium. De stelen vragen een langere bereidingstijd dan het blad. En de leuke kleurtjes behoud je het beste als je de snijbiet roerbakt. Maak samen met je kind snijbiet met vega shoarma bijvoorbeeld!   

Ingrediënten:
Snijbiet, knoflook, bistroaardappeltjes uit het koelvak, vega shoarma, feta, olijfolie, peper & zout.

Bereiding:
Verhit olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes. Bak de shoarma in een tweede pan. Was de snijbiet. Scheur het blad van de stelen af. Snijd de stelen vervolgens eerst in de lengte door en daarna in stukjes van een paar centimeter. Snijd het blad ook in stukjes.
Verhit nu olie in een ruime koekenpan. Gooi eerst de stelen van de snijbiet erin en bak ze in 5 tot 7 minuten beetgaar. Pers nu een flinke teen knoflook boven het mengsel en breng op smaak met peper & zout. Gooi dan het blad van de snijbiet erbij en roerbak alles een paar minuten. Gooi vervolgens de aardappeltjes en shoarma erbij en roer even door. Lekker met feta erover!

Delen :

Recente recepten

Over ons

Bij de kindertuinen krijg je een stukje grond, waar je van april tot en met september een uur per week onder begeleiding van tuinleid(st)ers groente gaat zaaien, telen en oogsten! Al meer dan 100 jaar Kindertuinen Bussum.